KADINLAR BU KONUDADA NUMBER ONE
+ Chatlaq.Net Efsane Forum » TuTQu Forum Eğitim Öğretim » Makaleler (Moderatör: carpediem)

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: KADINLAR BU KONUDADA NUMBER ONE  (Okunma Sayısı 117 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : Ekim 17, 2007, 01:36:50 ÖS »
carpediem
Moderator
TuTQu Bitanesi
*

Başarı: 51
Çevrimdışı Çevrimdışı

sevmeyi bilmediğim doğru...

Hemde öyle bir yerler ki..Erkekler beceriksiz kalır yanlarında..

Milliyet’in “Kadınlar rüşvete direniyor” başlıklı haberinde rüşvet konusunda kadınların erkeklerden daha güvenilir olduklarının ortaya çıktığı belirtiliyor. Fransa’da düzenlenen 3.Ekonomi ve Toplum için Kadınlar Forumu’nda bir araştırma sonucu açıklanmış. Buna göre İtalyanların yüzde 58’i, Fransızların yüzde 67’si, ABD’lilerin yüzde 47’si ve Almanların yüzde 54’ü kadınların rüşvet alma-vermede erkeklere göre daha fazla zorlandıklarını savunmuş.

Bizde böyle bir anket yapılmadı ama şahsi gözlem ve izlenimlerim farklıdır. Yüksek mevkidekiler değil belki ama alt düzey bayan memurlarda rüşvet olayı daha fazladır bence. Belki arka planda tecrübeli erkekler kullanıyor olabilirler bayanları.

Birkaç olaydan sözedecek olursam, bir tapu dairesinde genç bir bayan görevlinin iş için gelen emlakçılardan öğlen yemek için bir şeyler almalarını istediğine şahit oldum. Emlakçılar “Başka türlü işimiz görülmez, mecbur alacağız” diyorlardı. 2 poşet dolusu yiyecekle tapu dairesine bir girişleri vardı ki, yanımda fotoğraf makinesi olmadığına hayıflandım.

Başka bir olayda bir kamu işyerinde bayan memur kuruma iş görüp, ödemeyi almak isteyen şahıstan ısrarla pul parası istiyordu. Oysa ortada pul olmadığı, o belgeye pul yapıştırmak gerekmediği gibi, o bayanın pul satma yetkisi de bulunmuyordu.

Rüşvetçi bayan görevliler işi savsaklanan insanın gözünün içine de tatlı tatlı bakıyorlar. Meramını o bakışla anlatmak istiyorlar. Bir işimi ağırdan almakta direnen bayanlar irileşen gözleriyle gözümün içine bakarken, sürekli işin olmazını öne sürüyorlardı. Ben de isteneni bildiğim halde saflığa vuruyor, anlamamamlıktan geliyordum. Tam iki saatimi aldı basit bir işlem ve kuruş vermedim. Ama ayrılırken suratları bir karış asıktı.

Ancak, bayanlardan rüşvetçilerin istediğini almasının oldukça zor olduğunu söyleyebilirim. “Rüşvet istedi benden” diye bir yaygara koparma olasılığı, özellikle bay rüşvetçileri çok fazla tedirgin eder. Kural dışı bir çıkar sözkonusu olduğunda ise onlar da erkekler kadar verirler.

Rüşvet toplumsal bir ahlak sorunu ve kontrolsüzlük, görmezden gelme ile besleniyor. Az gelişmiş ülkelerde, bürokratik işlemi çok ve cahil toplumlarda daha fazla. Nerede aksatılan bir iş var ve de kuyruk uzuyor, rüşvet peydahlanıverir. Kadın erkek ayrımı tanımaz ama alanlarda kadınlar bizde daha fazla. En azından bana rast gelenlerde görüntü öyle oldu.

Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

ßi$ey sOrmayIn! --> ßiLmiOrum!
Ciddi oLmayIn --> ßen güLüyorum...
GideLim Diyin! --> GeLiyorum!..
DaLga geÇeLim. --> ßayıLıyorum !..
Derdinmi var -->DinLiyorum ..
çOk mu zOr --> Ugra$MIyoruM
[/b]
« Yanıtla #1 : Ekim 17, 2007, 05:21:04 ÖS »
TiYLia
First Lady
TuTQu Süper Üye
*

Başarı: 1267
Çevrimdışı Çevrimdışı

Sadece bu konumu canım her konuda öyleyizdir 
Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

Bırak... Sorma...
Hanesi boş kalsın ismine yüklediğim anlamın
Aşk de... Nefret de... Ne dersen de...
Ben bile bilmezken bendeki vazgeçilmezliğin sebebini
Bırak sözcüklerin kafası karışmasın...
Bir kelimeye...
Bir dizeye...
Bir şiire sığamıyacak kadar ağrılı harflerim...
« Yanıtla #2 : Ekim 17, 2007, 07:42:05 ÖS »
carpediem
Moderator
TuTQu Bitanesi
*

Başarı: 51
Çevrimdışı Çevrimdışı

sevmeyi bilmediğim doğru...

ayy nasıda hemen pay biçti kendınee bana mı cektın ne sen 
Bu Sayfayı Paylaş

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

ßi$ey sOrmayIn! --> ßiLmiOrum!
Ciddi oLmayIn --> ßen güLüyorum...
GideLim Diyin! --> GeLiyorum!..
DaLga geÇeLim. --> ßayıLıyorum !..
Derdinmi var -->DinLiyorum ..
çOk mu zOr --> Ugra$MIyoruM
[/b]
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv
|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap
vBulletin Theme Design by TurkloRD
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.029 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu