prison_break
TuTQu Gezgini

Başarı: 18
bazen sende kendini en iyi sanirsin
|
kücüktü, büyüdü.. korkunc oldu.. acilarin cocugu, simdi bok gibi para kazaniyor 1-sanatsal faliyetleri 1981; 1o yaşında, ilk sahne deneyimi, okul musamereleri. 1982; 11 yaşında, ilk amatör kaset. 1984; 13 yaşına geldiğinde geride 4 amatör kaset ve ilk albüm 'ağam ağam' aynı yıl 2. albüm, 'gülom' 1985; 14 yaşında. 'yaralı' adlı 3. albüm. aynı yıl 3 film 'zavallılar', 'boynu bükükler', 'acıların çocuğu' 1986; 15 yaşında 4. albüm, 'boynu bükükler'. aynı yıl 2 film. 'acı lokma', 'öksüzler' 1987; 16 yaşında, 5. album. 'ayrılamam'. aynı yıl 2 film. 'ayrılamam', 'merhamet' 1988; 17 yaşında, 6. albüm. 'selam sevdiklerime'. aynı yıl 1 film. 'can evimden vurdular'. 1989; 18 yaşında, 7. albüm. 'sevdim'. aynı yıl 2 film. 'sefiller', 'vurmayın'. 1990; 19 yaşında, 8. albüm. 'es deli rüzgar'. aynı yıl 2 film. 'acı', 'es deli rüzgar'. sanatçının es deli rüzgar adlı senaryosu glasgow tiyatro festivalinde yorumlandıen iyi deneysel performans dalında büyük ödüle layık görüldü 1993; 22 yaşında, 12. albüm. 'haydi şimdi gel'. aynı yıl 3 film. 'sensiz olamaz', 'yasak sokaklar i', 'yasak sokaklar ii'. 1994; 23 yaşında, 13.albüm, 'sevdim mi tam severim'. aynı yıl 1 film. 'yalnız güneş şahitti'. filmleri uluslararası dfestivellerde bir çok ödül kazandı bunlara örnek olarak cannes film festivali altın palmiye ödülü, berlin altın ayı ödülü, toronto sinema eleştirmenleri özel ödülü, sundance en iyi dramatik kurgu ödülleri sayılabilir 1 ekim 1994; türkiye'de ilk defa bir türk sanatçısı stadyum konseri verdi. 50.000 kişilik inönü stadı hıncahınç doldu. aralık 1994; emrah askere gitti. ekim 1996; emrah 14. albümü 'narin yarim'i piyasaya sundu. bu albüm londra senfoni orkestrası tarafından royal academy of arts'ın 15000 kişilik oditoryumunda yorumlandı, ingiliz müzik eleştirmenlerinden büyük övgüler aldı aynı anda kanal d'ye 'unutabilsem' adlı bir dizi ve ebru gündeş ile beraber 'e&e' adlı show programını hazırladı. sanatçı şu anda university of berkeley california'da sanat sosyolojisi üzerine dersler vermekte ve atölye çalışmları gerçekleştirmektedir (kaynaklar: web uzerineki emrah fan club siteleri) 2-bir filimden dialog:
manav : emrah borclarda birikti odesen hani emrah: abicim calisiyorum en kisa zamanda odeyecegim manav: emrah sen odeyemeyeceksen anan odesin ... emrah bicagi kaptigi gibi manavin uzerine yurur ...
3-#3217770 !?
- emrah ananas aldirdim lokum gibiydi - ben yetim büyüdüm abi, ben fakir büyüdüm. sen acken uyumak nedir bilir misin? - emrah ananas aldirdım diyorum - beni kücükken cok dövdüler abi, cok ezdiler beni... - peki emrahcim, gel beraber yiyelim ananasi, paylasiriz bi guzel - sagol abi, büyüksün abi
|