« : Mart 08, 2007, 06:11:34 ÖS » |
demokrasi
Co Admin
TuTQu Süper Üye
Başarı: 46
EY! TÜRK TİTRE VE ÖZÜNE DÖN
|
Toplamın Yarısı Teorisi (T ½ Testi)
100 adet fare, cinsiyet ayrımı yapılmadan bir tel kafes içerisine konur. Kafes 10 metre yükseklikteki içi su dolu bir yüzme havuzunun dalma köprüsünün uç kenarına yerleştirilir. Farelere, su ve yiyecek ek***siz ve düzenli aralıklarla verilir.
İlk 10 gün kafesin kapağı açık bırakılır. Fareler, çok meraklı hayvanlar olduğundan devamlı surette açık kafes kapağından etrafta keşif yaparlar. Bu yükseklikten suya atlamanın “ölümle” sonuçlanacağını saptar ve hafızalarına kaydederler. Ayrıca, katiyetle aşağıya yani suya atlamazlar.
10 gün boyunca bu sistematik içerisinde uygulama devam eder. 10. günün sonunda şartlar değiştirilir:
1- Kafesin kapağı kapatılır ve siyah bir bezle kafes tamamen örtülür. Böylece, karanlık bir ortam yaratılır.
2- Su ve yiyecek düzensizleştirilerek, yani bazen çok bazen az verilerek yaşamsal problemler yaratılır.
3- Değişik aralıklarla kafese bir hoparlörle ‘tehditkar kedi sesleri’ verilir.
Bu uygulama, 15 gün devam ettirilir. 15 gün sonra kafesin örtüsü kaldırılır ve fareler 2 saat “normalleşmeye” bırakılır. 2 saatten sonra kafesin kapağı açılır ve deneyin sonunda iki sonuç fonksiyonu ortaya çıkar:
1. Farelerin yarısından azı, önce “uyum sorunu” yaşar; ancak bir süre sonra “yeni” duruma uyum sağlamaya başlarlar.
2. Farelerin diğer yarısı, hatta daha fazlası hiç tereddüt etmeden süratle kapaktan dışarıya fırlar ve intihar ederler.
Bu deney hiç şaşmaz. Kaç defa tekrarlanırsa tekrarlansın, hep aynı netice alınır. Farelerin en az yüzde 50’sinden fazlası, kapaktan dışarıya fırlamanın ölümle sonuçlanacağını bilmelerine rağmen dışarıya fırlarlar. Buna “İntihar Sendromu”da denilmektedir.
Peki fareler bu tür bir davranışa neden girerler?
Profesörün deyişine göre: “Çünkü p***olojileri bozulmuştur. Ne yaptıklarını bilmemekte; hafızaları silinmiş, neticeyi de düşünememekte ve umursamamaktadırlar. Kurtuluş vadeden ne olursa olsun, ona doğru gözleri kapalı hiç düşünmeden öne atılmaktadırlar”. Başka bir ifade ile algıların sınırlarının kalktığı bu durumda “kaybedecek hiçbir şeyi olmadığı” hissine kapılan, ölümle yaşam arasındaki nirengi noktalarını tümüyle yitirmiş olan denekler, intiharı bir kurtuluş olarak görmekte ve hiç tereddüt etmeden ölüme atlamaktadırlar.
T ½ Testi’nin insanlar, daha geniş bir açılımla, toplumlar üzerinde uygulanmasının ise daha karmaşık sorunlara ve sonuçlara yol açtığı görülür.
T ½ Testi, 19. yüzyılın sonundan beri değişen ağırlık katsayıları ile Türk Milleti üzerinde de uygulanmaktadır. Son 30 yıldır Türkiye’de ve Kıbrıs’ta oynanan oyunlar, aslında T ½ Testi’nin uygulamasından başka bir şey değildir
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 09, 2007, 02:06:53 ÖÖ Gönderen: demokrasi »
|
|
ZULMÜ ALKIŞLAYAMAM , ZALİMİ ASLA SEVEMEM... GELENİN KEYFİ İÇİN , GEÇMİŞE KALKIP SÖVEMEM.. BİRİ ECDADIMA SALDIRDI MI HATTA BOĞARIM.. BOĞAMAZSIN Kİ !! HİÇ OLMAZSA YANIMDAN KOVARIM...Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye Ol or Giriş Yap
|
|
|
« Yanıtla #1 : Mart 11, 2007, 06:31:16 ÖS » |
prison_break
TuTQu Gezgini

Başarı: 18
bazen sende kendini en iyi sanirsin
|
ellerine saglık dostum
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2007, 12:37:16 ÖS » |
|
uzman2769
|
Bakın ne güze bir örnek vermişsiniz Demokrasi Kardeş!... bu gün, ülkede yaşanan ve yaşatılmak istenen de bu değil mi? teşekkürler paylaşımın için!..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 15, 2007, 05:06:31 ÖS Gönderen: uzman2769 »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : Mart 17, 2007, 04:42:57 ÖS » |
Endl3sstorm3nt
TuTQu Araştırmacısı

Başarı: 0
|
çok güzel olmuş teşekkürler ders çıkarana ne mutlu..!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2007, 11:33:38 ÖÖ » |
maviay
TuTQu Araştırmacısı

Başarı: 5
oyun bitti !!!!!!!!!!!!!!!!!
|
kardeş haklısın eline sasğlık
|
|
|
|
|
|
للهم رزقني خيرا في حياتي
|
|
|
« Yanıtla #5 : Nisan 09, 2009, 05:01:14 ÖS » |
hepyalan
TuTQu Cik Cik Üye

Uzaklardan izLiyorum.. Simdilik buralarda degilim
|
Beni gören zaten piskolojik olarak çöker  Bide TiYLia ya Selam veren Getti demektir savaşa gerek yok TiYLia iLe iki dakka muhabbet' e bakar 
|
|
|
|
|
|
Uzaklardan izLiyorum.. Simdilik buralarda degilim ama rahat olun gozum ustunuzde
|
|
|
« Yanıtla #6 : Nisan 09, 2009, 05:04:50 ÖS » |
TiYLia
First Lady
TuTQu Süper Üye
Başarı: 1267
|
|
|
|
|
|
|
Bırak... Sorma... Hanesi boş kalsın ismine yüklediğim anlamın Aşk de... Nefret de... Ne dersen de... Ben bile bilmezken bendeki vazgeçilmezliğin sebebini Bırak sözcüklerin kafası karışmasın... Bir kelimeye... Bir dizeye... Bir şiire sığamıyacak kadar ağrılı harflerim...
|
|
|
« Yanıtla #7 : Nisan 09, 2009, 06:08:23 ÖS » |
hepyalan
TuTQu Cik Cik Üye

Uzaklardan izLiyorum.. Simdilik buralarda degilim
|
Sen kendini hakkedi ver o zaman 
|
|
|
|
|
|
Uzaklardan izLiyorum.. Simdilik buralarda degilim ama rahat olun gozum ustunuzde
|
|
|
« Yanıtla #8 : Nisan 10, 2009, 12:20:14 ÖÖ » |
TiYLia
First Lady
TuTQu Süper Üye
Başarı: 1267
|
hepyalan sen kaşınıyosun uzun zamandır kaşımıyorum seni demi almıyım şimdi seni ortaya uyuss 
|
|
|
|
|
|
Bırak... Sorma... Hanesi boş kalsın ismine yüklediğim anlamın Aşk de... Nefret de... Ne dersen de... Ben bile bilmezken bendeki vazgeçilmezliğin sebebini Bırak sözcüklerin kafası karışmasın... Bir kelimeye... Bir dizeye... Bir şiire sığamıyacak kadar ağrılı harflerim...
|
|
|
|