COCGUN İSMİ GUZELLİĞİNİ ETKILER MI?
+ Chatlaq.Net Efsane Forum » TuTQu Forum Eğitim Öğretim » Makaleler (Moderatör: carpediem)

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: COCGUN İSMİ GUZELLİĞİNİ ETKILER MI?  (Okunma Sayısı 128 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : Ekim 22, 2007, 09:49:22 ÖS »
carpediem
Moderator
TuTQu Bitanesi
*

Başarı: 51
Çevrimdışı Çevrimdışı

sevmeyi bilmediğim doğru...

Her aile çocuklarının hem güzel, hem akıllı olmasını diler. Bu niteliklerde etkili olan çevresel etkenler vardır ama en çok belirleyici olan genlerdir. Anne ve baba ile kan bağı olan diğer yakın akrabaların genleri yeni oluşuma değişik oranlarda yansımaktadır.

Ancak halk arasında bir davranış biçimi de gözlerden kaçmıyor. Çocukların güzel ya da akıllı olmalarında isimleri etkili imiş gibi görülüyor. Yakın çevrenizde tanık olmuşsunuzdur. Filanca isimde olanlar güzel oluyorlar, falan isimdekiler akıllı ve çalışkan oluyorlar diye söylenir.

Hatta çoğu kez, dünyaya gelen ailenin yeni üyesine aranan özelliğe göre isimler verilir. Sporda başarı aranıyorsa başarılı sporcu adı, sanatta aranıyorsa ünlü sanatçı adı, hayran olunan başarılı politikacı, ya da iş adamı v.b.gibi.

Öyle ki, konulan isimler o dönemin ünlülerine göre adeta patlama yapar. Geçtiğimiz yıllarda Hülya, Gülben, Ebru, Sibel, Hakan, Tarkan gibi isimlerde patlama yaşanmışsa şaşmamak lazım.

Bazen okul sıralarında bile aynı isimdekiler arasında ortak taraflar bulabiliyoruz.

Mantıklı bir açıklaması yok ama bazı isimlerde ünlü ve güzeller ile başarılılılar daha çok. Belki bir araştırma konusu da olabilir.

Güzellikle isim arasında bir benzerlik var mı diye bakarken bugüne kadar dereceye Türkiye güzelleri arasında ilginç bazı sonuçlarla karşılaştım.

Pınar ismi tam 4 kez, Merve ve Şebnem ismi 3’er kez, Demet, Hülya, Esra isimleri 2’şer kez dereceye girebilmiş. Diğer isimler ise farklı. Çocuğuna isim arayanlar için işe yarar bunlar. Eğer akıllı aranıyorsa da prof’lara, siyasetçilere baksınlar.

Normalde tesadüftür, bakmayın, inanmayın böyle şeylere demem lazım. Ya da ortaya çıkan sayısal sonuçlarla, o isimdekilerin nüfustaki oranına bakıp fikir yürütmek lazım bir tez çıkarmak için..

Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

ßi$ey sOrmayIn! --> ßiLmiOrum!
Ciddi oLmayIn --> ßen güLüyorum...
GideLim Diyin! --> GeLiyorum!..
DaLga geÇeLim. --> ßayıLıyorum !..
Derdinmi var -->DinLiyorum ..
çOk mu zOr --> Ugra$MIyoruM
[/b]
« Yanıtla #1 : Ekim 23, 2007, 06:45:11 ÖÖ »
elaye amber
TuTQu Bilgini

Başarı: 10
Çevrimdışı Çevrimdışı

etkilermi yok yaa bence etkilemez
Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

sewmiyor kendini,çünkü sewmez öyle herkesin sewdiği şeyleri..!
« Yanıtla #2 : Ekim 23, 2007, 12:24:53 ÖS »
carpediem
Moderator
TuTQu Bitanesi
*

Başarı: 51
Çevrimdışı Çevrimdışı

sevmeyi bilmediğim doğru...

guzelliğini ne kadar etkıler bılmem ama ısmı koyarken kıme nıyet edip koyarsan o sahsın nıtelıklerınden azda olsa alır dıye duymustum tabı ne kadar dorudur orası tartısılır 
Bu Sayfayı Paylaş

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

ßi$ey sOrmayIn! --> ßiLmiOrum!
Ciddi oLmayIn --> ßen güLüyorum...
GideLim Diyin! --> GeLiyorum!..
DaLga geÇeLim. --> ßayıLıyorum !..
Derdinmi var -->DinLiyorum ..
çOk mu zOr --> Ugra$MIyoruM
[/b]
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv
|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap
vBulletin Theme Design by TurkloRD
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.031 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu