ÇİFTE KAVRULMUS MILLET OLLALIM
+ Chatlaq.Net Efsane Forum » TuTQu Forum Eğitim Öğretim » Makaleler » Siyaset

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: ÇİFTE KAVRULMUS MILLET OLLALIM  (Okunma Sayısı 190 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : Ekim 14, 2007, 09:43:01 ÖS »
carpediem
TuTQu PReNSeS
TuTQu Bitanesi
*

Başarı: 51
Çevrimdışı Çevrimdışı

sevmeyi bilmediğim doğru...

Eskiden çifte kavrulmuş ayçekirdeği ve leblebi satarlardı. Sonra kahve ve küçük lokumlar çifte kavrulmaya başlandı. Geçenlerde baktım çifte kavrulmuş finger bisküvi satıyorlar. Ama çifte vatandaşlıkla kavrulmuş bir Bakan hiç duymamıştım. O günleri de gördük. Hangi kızarışında kıvama geldi, onu kestirmek güç.

Çifte vatandaşlığı sanırım iki karılı ya da 2 kocalı bir yaşama benzetmek mümkündür. Ya da biri önde gelir, diğeri ile metres hayatı yaşanıyordur. Bunlar aralarında çelişkiye düşebilirler ve iki tarafı bağdaştırma çabasında birinden yana ağırlık koymak kaçınılmaz olabilir.

Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Batman’lı Mehmet Şimşek, aynı zamanda İngiliz çıktı. Eşi ise zaten Amerikalı olup, Amerikan Çıkarları için yemin etmişlerdi. Şimdi aynı zamanda İngiliz de olmuş. Peki bu karmaşada Türkiye’nin yeri neresi acaba?

Bizde çifte vatandaşlığın devlete sızması ilk değil. Daha evvel ABD vatandaşı Tansu Çiller Başbakanlığa bile yerleşmişti. Bir ABD vatandaşının 28 Şubat muhtırası ile düşürülmesi, askerin bağımsızlık göstergesiydi. Ama rövanşı muhafazakarlar muhteşem dönüşle fena aldılar.

Diğer bir çifte kavrulmuş vatandaş Merve Kavakçı’nın ise milletvekilliği dahi düşürüldü. Yani bir dönem değil bakan, vekil bile çifte kavrulamıyordu. Devletin devamlılığı neredeydi peki? Birine işleyen kural, ötekine dokunamıyordu güçler arenasında.

Başbakan Erdoğan’ın ise zaten teşvik ettiği bir konu çifte vatandaşlık. 2005 yılında Mustafa Mutlu Vatan’da yazmıştı. Başbakan Tayip, San Francisco’da Türk-Amerikan İş Konseyi toplantısında ABD’deki Türkleri ABD vatandaşı olmaya çağırmıştı. Böylece ABD siyasetinde Türkiye lehine etkili olacaklarını düşünüyordu. Peki “Doğduğun yer değil, doyduğun yer” demişler. Onların Türk siyasetine etkileri ne olacaktı.

Mustafa Mutlu, Erdoğan’ın bu bakımdan “Türk tarihine geçen, başka ülke vatandaşlığını teşvik eden ilk Başbakan” olarak lanse ediyor ve “o yemini eden kişi hangi ülkenin askeri olur?” sözleriyle yemin metnini aktarıyordu.

"Burada, önünüzde, şimdiye kadar tabiiyetinde bulunduğum her türlü devlet tabiiyeti ve egemenliğini reddettiğime; bundan böyle ABD Anayasası'nı ve yasalarını iç ve dış düşmanlara karşı savunacağıma; ABD'ye bağlılık ve sadakat göstereceğime; kanunun gerektirdiği hallerde ABD ordusuna hizmet vereceğime; kanunun gerektirdiği durumda sivil yönetim altında ulusal önemi olan işlerde çalışacağıma ve bu yükümlülükleri özgür bir şekilde, akıl sağlığım yerinde ve samimi olarak üstleneceğime yemin ederim. Tanrı yardımcım olsun."(ABD Vatandaşlık Yemini)

Görüldüğü gibi ABD’nin vatandaşlık yemin metni öncekini reddediyor.

Şimdi düşünün ki bir ordu mensubumuz yabancı bir kadınla evlense dahi ordudan atılır. Devletin ekonomisini teslim ettiğiniz şahıs hem ABD’li eşe sahip, hem de İngiliz vatandaşı. Kimin çıkarlarını savunacak bu kişi?

Buyrun cenaze namazına..

Ha!.. İngiliz vatandaşlık yeminine de kısaca değineyim. “İngiliz vatandaşı olarak hayat boyunca Kraliçeye hizmet edileceği ve onun izinden yürüneceği” İncil üzerine yemin ediliyor. 60 soruluk bir küçük sınavda da görüşleri test ediliyor.

1918-19’da İstanbul’da Sarayın rıhtımına İngiliz gemileri demirlemiş, yurtsever subaylar, gazeteciler tutuklanırken, umutsuz yurdum insanı İngiliz mi, Fransız mı, Amerikan mı mandasını kabul edelimi tartışıyor, bu yolda kavgalar çıkıyormuş.

Şimdi tartışma da yok ama başımızda sanki ABD’nin TC temsilcisi ya da İngiliz Uluslar Topluluğu’nun TC valisi var gibi..

Ulusa bu hissi verecek eylemleri yapan utansın. Yok gurur verici bir şeyse 72 milyon hep beraber Bush’un ya da Kraliçe’nin yalakalığına saf tutalım.

Çifte kavrulmuş millet olalım. Koca memlekette o bakanlığı yürütecek adam bulamamış olamazlar. Ama illa ki bir yerlere "biz siziniz" mesajı verecekler.

Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

ßi$ey sOrmayIn! --> ßiLmiOrum!
Ciddi oLmayIn --> ßen güLüyorum...
GideLim Diyin! --> GeLiyorum!..
DaLga geÇeLim. --> ßayıLıyorum !..
Derdinmi var -->DinLiyorum ..
çOk mu zOr --> Ugra$MIyoruM
[/b]
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv
|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap
vBulletin Theme Design by TurkloRD
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.028 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu