ŞÜKÜRLER OLSUN TSK ATATÜRK'TEN VAZGEÇMEMİŞ
+ Chatlaq.Net Efsane Forum » TuTQu Forum Eğitim Öğretim » Makaleler » Güncel

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: ŞÜKÜRLER OLSUN TSK ATATÜRK'TEN VAZGEÇMEMİŞ  (Okunma Sayısı 174 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : Ekim 03, 2007, 12:44:03 ÖÖ »
TiYLia
First Lady
TuTQu Süper Üye
*

Başarı: 1267
Çevrimdışı Çevrimdışı

Şükürler olsun ki TSK açıklama yapabildi.

Acaba diyordum TSK'da Atatürk'ten vazmı geçmiş idi.

Çok merak etmeye başlamış idik.Nihayet TSK'nın duyarsız olmadığını anlamaya başlıyoruz..

İşte açıklama

-----------

Buyukanit'tan cok sert sozler 1 Ekim 2007

Harp Akademilerinin acilis toreninde konusan Org. Yasar Buyukanit'tan carpici aciklamalarda bulundu.
Iste, Anayasa tartismalarindan PKK'ya ve laiklikten TSK'ya saldirilari degerlendirdigi konusmadan satirbaslari. ..

Genelkurmay Baskani Org. Buyukanit, DTP'yi ima ederek Ankara'da terore destek verenler oldugunu soyledi.

KIMSENIN GUCU TURKIYE'YI BOLMEYE YETMEZ

KIMSENIN GUCU ATATURK'UN KURDUGU CUMHURIYETI BASKA BIRSEYE DONUSTUREMEZ.

ATATURK'UN DEDIGI GIBI; SOZ KONUSU VATAN ISE GERISI TEFERRUATTIR. ..

LAIK YAPIYI KIMSE DEGISTIREMEZ

YENI ANAYASA'YI BEKLIYORUZ

Yeni Anayasa calismalarina iliskin de goruslerinin merak edildigini soyleyen Orgeneral Yasar Buyukanit, "Biz degistirilmeye calisan Anayasanin universite zemininde hazirlanan ilk taslagini biliyoruz. Bu taslak uzerinde calistik ancak iktidar partisinin son taslagini bilmiyoruz.
Ancak aciklandiginda ogrenecegiz. Son taslagin yayinlanmasindan once yorum yapma olanagina sahip degiliz.
Son taslak aciklandiginda bizi ilgilendiren konulardaki goruslerimizi ilgili makamlara iletecegiz" dedi.

LAIK DEVLET YAPISINA HASSASIYET GOSTERMEMIZ NORMAL

Kusku duyulmamasi gereken bir konunun daha bulunduguna dikkat ceken
Buyukanit, konusmasini soyle surdurdu:
"Biz askerler olarak bir kez daha vurguluyoruz. Bizim taraf oldugumuz vazgecemeyecegimiz unsurlar vardir. Bunlar Turkiye Cumhuriyeti'nin uniter devlet yapisi...
Turkiye Cumhuriyeti'nin ulus devlet yapisini, bu temel yapiya dayali laik devlet yapisi ve silahli kuvvetlerin yerlesIk duzenlemelerinin politik, hissi ve onyargili yaklasimlarla bozulmamasidir. Bunlara hassasiyet gostermemiz son derece normaldir.
Turkiye'de boyle atmosferin cesitli cevrelerde olusmaya basladigini ve geldigimiz noktada da adeta 'devleti budayarak' bireyi yuceltmek gibi bir egilimin ortaya
ciktigini goruyoruz.

BIREY ICIN DEVLET YIPRATILMAZ

Tabii ki birey cok onemlidir. Bireyi yukseltirken, devleti yipratmak ne kadar demokratik ve akilcidir. Devlet ve birey rakip unsurlar midir? Devlet birey icin var olan bir yapi degil midir? Devleti, bireyi ezen bir kurum olarak gorebilir miyiz? Maalesef boyle gorenler var."

TURKIYE'YI HIC BIR GUC BOLEMEZ, LAIK YAPISINI DEGISTIREMEZ

Korkularinizla, korkularimizla yasamamamiz lazim. Hicbir guc Turkiye'yi bolemez. Kendimizi kucuk gormeyelim. Kimsenin gucu buna yetmez. Turkiye'yi kim bolecek? Kimin ve hangi grubun boyle bir gucu var. Buyuk Turkiye boyle bir tehdidi bertaraf etme gucune sahip degil mi? Kendimizi bu kadar zayif gormeyelim. Hicbir guc Ataturk'un kurdugu Cumhuriyeti baska bir seye donusturemez. Hic bir guc
Turkiye Cumhuriyeti'nin laik yapisini degistiremez, bunu da yapmaya da gucu yetmez. Hicbir guc, tum cabalarina ragmen, Turk ulusunun ordusuna olan guvenini sarsamaz.

Turk Silahli Kuvvetlerinin ic politikayla ilgisi olmaz ve olmamalidir. Ancak, ulkemizin ve rejimimizin temel direkleri, uniter, ulusal ve laik devlet yapimimiz var olma nedenimizdir ve olmaga devam edecektir. Bu temel degerleri savunanlari neredeyse `gerici' olarak zihniyet sahipleri ulkemizde var olmaya ve uremeye
baslamislardir. Bu cevreler erginlige ulastiginda gercegi anlayacaktir. Bu uyanis pisman olmak icin gec olabilecektir.

MALEZYA BENZETMESINE SERT TEPKI

Turkiye'yi baska Islam ulkeleriyle kiyaslamak anlayisi var. Bu tartismalar kaygi vericidir. Acikca ifade ediyorum. Bu tartismalar Cumhuriyet'e yakismamaktadir. Bu tartismalarda gundeme getirilen konular objektif olarak, "ders cikarmanin" temel yaklasimi olmasi gerekir.

YEMINIME ASLA IHANET ETMEDIM

TSK formasini 53 yildir buyuk bir onurla tasiyorum. Butun TSK mensuplari gibi sanli al bayragimiz uzerine el basarak ettigim yeminle bu meslege basladim. Yemin kutsal bir soz vermektir. Bu yemine asla ihanet etmedim ve etmeyecegim .
Ulu Onder Ataturk'un dedigi gibi `Soz konusu vatan ise gerisi teferruattir' anlayisi bizde var. Turkiye Cumhuriyeti'nin bu tur tartismalarin merkezine konulmasi da ayrica kaygi verici bir husus olusturmaktadir. Acikca ifade ediyorum; Ataturk, Turkiye Cumhuriyeti ve bu Cumhuriyetin kurulma felsefesini, bu tur tartismalari nefretle kinanacak durum ortaya koymaktadir. Bu tur tartismalar, Turkiye
Cumhuriyeti'nin kurulus felsefesine ve laik yapisina yakismamaktadir.

HUDUDUMUZU KIMSE ZORLAMAMALI

Uzuntuyle soyluyorum. Bunlar son zamanlarda Silahli Kuvvetlere yapilan ve etik olmayan saldirilardir. Bu saldirilar, ulke icinden degil, ulke disindan da gerceklestirilmekte dir. Bu tur saldirilar ulke icinden desteklenen ulke disi saldirilar. Bu gune kadar kismi suskunlugumuz devletimize, ulusumuza, birlik ve duzenimize duydugumuz saygidan ileri gelmektedir. Sunun bilinmesini istemekteyim, herkesin bir hududu vardir, bu hududu kimsenin zorlamamasi gerekir. Hangi ulkenin
silahli kuvvetleri bu kadar sistematik ve onyargili saldirilarin hedefine alinmistir. Ic ve dis mihraklarin saldirilarinin kaynaklarina baktigimizda asker olarak biz gorevimizin yapiyor olmanin huzurunu yasiyoruz. Kimlerin saldirdigina baktigimizda `demek ki biz gorevimizi yapiyor musuz?' seklinde bir duyguya kapiliyoruz. Bu ifadeleri somut bilgiye dayanarak soyluyorum.

PKK EN BUYUK ZARARI BOLGE HALKINA VERDI"

Etnik milliyetcilige dayali bolucu teror orgutu 2 bine yakin tesisi tahrip etti ve 1500 kadar sivil gorevlinin hayatina kastetti. Bolucu teror orgutu en buyuk zarari bolge halkina vermistir. Son olay bunun en onemli ornegidir. PKK'ya karsi mucadelede kararligimiz devam edecektir. Bu donem cok onemlidir. Son donemde PKK'ya cok buyuk bir darbe vurulmustur. Koruculara saldiri bunun bir nedeni olarak
gorulebilecegini dusunuyorum.
Uyardigimizi tum ulkelerden olumlu bir cevap alabilmis degiliz. Bu ulkeler PKK'ya olaysiz ve dolayli desteklerine devam etmektedir.

DTP'LILERE ELESTIRI

Teror orgutun Turkiye'deki siyasetteki uzantilaridir. Bunlar teror orgutunu `kardeslerimiz' diye tanimlayabilmektedi r. Dun bu guruptan bir kisi `Biz PKK'ya teror orgutu diyemeyiz. Dersek sizlesiriz' diyebiliyor. Terorle sozde degil, ozde mucadele etmek gerekir.
Sozlerimin bazi kesimleri rahatsiz edecegini biliyorum.

"TURKIYE KUZEY IRAK'TAKI OLUSUMLARA DIKKATLE BAKMALI"

Irak'in konfederatif yapiya dogru hizla ilerledigini goruyor, bundan duydugumuz rahatsizligi ifade ediyoruz. Irak'in kuzeyinde olusabilecek federatif bir devlet
Turkiye icin buyuk risk olusturacaktir. Irak'ta parcalanma cok daha buyuk ihtimalle ve Irak'in Kuzeyinde olusabilecek bir bagimsiz devlet gercekten yalniz siyasi boyutuyla degil, guvenlik boyutuyla da Turkiye Cumhuriyeti icin birinci derece risk olusturur.
Hem siyasi, hem askeri, hem de psIkolojik boyutu vardir. Turkiye'nin dikkatle bakmasi gereken yer Kuzey Irak'taki olusumlardir.

Konuşan kimdir demek yerine ne konuşuyorlar demek sanırım daha uygun olacak.

Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

Bırak... Sorma...
Hanesi boş kalsın ismine yüklediğim anlamın
Aşk de... Nefret de... Ne dersen de...
Ben bile bilmezken bendeki vazgeçilmezliğin sebebini
Bırak sözcüklerin kafası karışmasın...
Bir kelimeye...
Bir dizeye...
Bir şiire sığamıyacak kadar ağrılı harflerim...
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv
|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap
vBulletin Theme Design by TurkloRD
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.031 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu