YANILDIK.. UYANDIK.. BAŞARDIK.. YA SONRASI..?
+ Chatlaq.Net Efsane Forum » TuTQu Forum Eğitim Öğretim » Makaleler » Siyaset

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: YANILDIK.. UYANDIK.. BAŞARDIK.. YA SONRASI..?  (Okunma Sayısı 173 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : Ekim 01, 2007, 03:03:27 ÖÖ »
TiYLia
First Lady
TuTQu Süper Üye
*

Başarı: 1267
Çevrimdışı Çevrimdışı

Milletin varlığına yönelik tehditlerin sürekli olarak artmakta olduğu gerçeği her aklı  başında  olanı rahatsız etmektedir.  Tarihimizin  dünden bu güne kadar süre gelen  gerçeğini  yazar  İzettin İyigün  YANILDIK, UYANDIK, BAŞARDIK,  YA SONRASI..?  adı ile yeni yayınlanmış bulunan eserinde  çok güzel bir şekilde özetlemiş bulunmaktadır.

Yazar,  mesajları içinde "... Dünü  bilmeyen ve  bugününü anlayamayanlar için yarınlar hep zifiri karanlıktır. Bu karanlığı ancak tarih aydınlatabilir"  demektedir.   Ülke  üzerinde oynanan oyunlara ilişkin malum çevrelerin  istiskal içeren  yalan bombardımanları nı da şu  şekilde sorgulamaktadır!

-  Ulusal kurtuluş savaşı yokmuş o bir ayaklanmaymış

-  Lozan diye bir antlaşma yokmuş o bir ateşkesmiş

-  Türk ulusu diye birşey yokmuş mozaikmiş

-  Tarihimiz yokmuş onu biz  uydurmuşuz!

-  Egemenlik ulusun değilmiş önemli olan bireylerin egemenliğiymiş!

-  Öğrendiğimiz kurumsal demokrasi yokmuş seçkinler yönetimi esasmış

-  Devlet- millet yokumş sivil toplum kurumları onların yerini almışmış

-  Hak hukuk kavramı yokmuş çıkarlar haklıymış

-  Ulusal eğitim yokmuş yönlendirilmiş eğitim geçerliymiş

-  Şehit ve gazilik yokmuş bunlar niyazilikmiş

-  Çalışılarak edinilen bilim yokmuş satın alınan bilim varmış

-  Millici olmak dar kafalılıkmış evrensel olmak önemliymiş

-  Ulusal para, ulusal banka yokmuş yüzergezer para ve sermaye varmış

-  Vatanseverlik, ulusal güvenlik yokmuş taşaronculuk varmış

-  Bildiğimiz dini inançlar yokmuş tek bir din ve inanç varmış ve bu da tek merkezlikmiş Adı da MOON'muş

-  Ulusal ve milli olan her şey çöpe atılmalıymış yerine Evangelist ve evrensel öğretilerin ürünleri konmalıymış

-  Kahramanlar, yol göstericiler birer yanıltıcılıkmış artık önder değil, yönlendiren gruplar varmış

-  Ulusal diller  geri kalmanın aracı imişler, bunlar bırakılmadıkça uygar olunamazmış....

Özetle, yazarın  kitabından alınan yukarıdaki alıntılar, son  senelerde Türkiye üzerinde psikolojik harekat boyutunda güncelleşmiş olan  örneklerden bir kısmıdır. Yazar, eserini tarih zemininde  anlaşılması kolay bir uslupla ele alarak herkesin rahatça okuyup anlayabileceği bir şekilde  görüşlerini  eťltirici tarzda sunmuştur!!! Güncel olayların siyasi boyutunu   izleyen okuyuculara bu kitap tavsiye olunur... Binlerce  askerimizin ötesinde, asırlarca yüz binlerce şehit verdiğimiz bu ülkenin gerçeklerini hatırlamak bakımından  bu eserin bir  hafıza tazelemesi olacağını sanıyorum...

E. Özgen

Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

Bırak... Sorma...
Hanesi boş kalsın ismine yüklediğim anlamın
Aşk de... Nefret de... Ne dersen de...
Ben bile bilmezken bendeki vazgeçilmezliğin sebebini
Bırak sözcüklerin kafası karışmasın...
Bir kelimeye...
Bir dizeye...
Bir şiire sığamıyacak kadar ağrılı harflerim...
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv
|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap
vBulletin Theme Design by TurkloRD
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.038 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu