XP Çalışırken Diskimizi Bölümlere Ayırabiliriz Programsız
+ Chatlaq.Net Efsane Forum » TuTQu DoNaNıM , GüVeNLiK ve Programlama » Donanım

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: XP Çalışırken Diskimizi Bölümlere Ayırabiliriz Programsız  (Okunma Sayısı 138 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : Haziran 05, 2007, 10:17:33 ÖS »
Fantasy
By Fantasy
TuTQu Bağımlısı

Başarı: 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

xp çalışırken diskimizi bölümlere ayıra bilecegimizi biliyorsunuz zaten ama bunu nasıl yapıyoruz . her hangi bir programa gerek olmadan disk bölümleri ile oyuncak gibi oynuyoruz tabi........
linux un partition menageri gibi xp ninde hdd ile oynıya bilen bir programı mevcut oda "compmgmt" komutu
başlat>çalıştır> ve aşağıdaki gibi komutu yazıyoruz
C:\WINDOWS\system32\compmgmt.msc
disk yönetimi bölümünden
daha sonra önümüze bilgisayar yönetimi penceresi çıkıyor...
bu pencerede işaretli bölümde disk bilgileri yer alıyor bende 80 gb bir hdd var ve görüldüğü gibi xp 9,77 gb sini kullanıyor ve diğer kısım ham olarak duruyor
resimdeki gibi ayrılmamış alana sağ tıklıyoruz ve "yeni bölüm" seçeneğini işaretliyoruz
ileri butonuna tıkladıktan sonra bölüm türünü seçmemiz lazım biz birincil bölüm olarak seçtik (daha sonra xp ile beraber başka bir microsoft os kullanmak istersek bu şekilde daha kolay olur hiçbir ayar istemez.bir diskte ms tabanlı 4 taneden fazla os kullanılamaz.)
şimdi bölümün boyutunu secelim ben 2 adet 20 gb 1 adet 26 gb olarak 4 e böldüm hdd yi
sıra geldi sürücü harfini değiştirmeye xp kendisi otomatik olarak bu harfleri atıyor ama isterseniz siz değiştirebilirsiniz
sona yaklaşırken diskimizi kullanabilmemiz için biçimlendiriyoruz ben bu diskte linux ve xp yi bir arada kullanacağım için fat32 sisteminde biçimlendiriyorum
sona geldik...... bu işlemleri diğer parçalar içinde uyguladıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmaya gerek yok disklerimizi hemen kullanabiliriz
bilgisayar yönetimindede bu görülüyor..
Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

Sultan Alparslan 27 bin askeriyle bizans
topraklarında ilerlerken, keşfe gönderdiği askerlerden biri huzuruna gelip
telaşla:
- 300 bin kişilik düşman ordusu bize doğru yaklaşıyor, der.
Alparslan hiç önemsemeyerek şöyle der:
-Bizde onlara yaklaşıyoruz

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
1 Ermeni ölünce ermeni olan,
3 hristiyan ölünce hristiyan olan aydın olduğunu sanan hainler, şerefsizler,
30.000 şehit verdik neden TÜRK olamadınız?
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv
|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap
vBulletin Theme Design by TurkloRD
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.027 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu