MUNFERIT SEHITLER ULKESİ
+ Chatlaq.Net Efsane Forum » TuTQu Forum Eğitim Öğretim » Makaleler » Siyaset
 MUNFERIT SEHITLER ULKESİ

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: MUNFERIT SEHITLER ULKESİ  (Okunma Sayısı 178 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : Ekim 11, 2007, 11:41:33 ÖS »
carpediem
TuTQu PReNSeS
TuTQu Bitanesi
*

Başarı: 51
Çevrimdışı Çevrimdışı

sevmeyi bilmediğim doğru...

MUNFERIT SEHITLER ULKESİ

Münferit şehitler ülkesi.

Şırnak’taki saldırının ardından Başbakan ve Genelkurmay Başkanı’nı Çankaya Köşkü’ne çağırarak, bilgi alan, önlemleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saldırının örgütün genel kararıyla değil, içindeki bölünme sonucu, münferit denecek bir grubun hareketi olduğunu söyledi.

Anayasa Mahkemesi’ne “iade-i ziyaret” yapan Gül, Başkan Vekili Haşim Kılıç ve 7 üye ile görüştü.

Alınan bilgiye göre, görüşmede Yüksek Mahkeme üyelerinin Şırnak’taki saldırı nedeniyle duydukları üzüntüyü dile getirmeleri üzerine Gül, şunları söyledi:

“Moralinizi bozmayın. Güneydoğu’ya gerçekleştirdiğim gezide, bunların terör örgütünün son çırpınışları olduğunu gördüm. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücü yerindedir ve duruma hakimdir. Kolektif bir olaydan ziyade terör örgütünün içindeki münferit bir olay gibi görünüyor. Bu tip bir hadisenin meydana gelmesi, terör örgütünün güçlü olduğu anlamına gelmez. Konunun üzerine gideceğiz, gereken her şey yapılacak.”(ntvmsnbc.com)

Anlamadım Sayın cumhurbaşkanı.. Yani bir gün önce 12 yurttaşımızın kurşuna dizilmesi, ardından 13 askerimizin şehit edilmesi, ardından bir astsubay ve bir erimizin mayın ile şehit edilmesi.. Bunlar münferit olay mı?

İyi o zaman, devletin başındaki size değil de kime inanacağız. Demek münferit. 12 kişi, ardından, 13 kişi, ardından 2 kişi münferit öldüler.

Hatta, “moralinizi bozmayın, üzülmeyin” diyorsunuz. “Son çırpınışları” diyorsunuz. “Güçlü oldukları anlamına gelmez” diyorsunuz.

Yani “münferit” değil mi? “Son çırpınış” değil mi? Bu sözlere daha önce de kulağımız bir yerden  aşina ama neyse..

Münferitse başka o zaman.. O zaman 13 değil, 113’de ölebilir. Münferit çünkü.

Ve bizler de moralimizi bozmayalım. Göbek atmaya devam. 13’ler, 15’ler, münferit ölmüşler.. Nesine üzüleceğiz. Alışkın olmalıyız, münferitler ülkesiyiz çünkü.

Devletin başı münferit dedikten sonra..

(Kendisi de alışılmışın dışında münferiden gelmişti, ona da aldırmamıştık zaten)

Düşünüyorum da İbrahim Tatlıses katliam gecesi dansöz oynattı suçlamasıyla karşılaşıyor ve "Oynattıysam şerefsizim" savunması yapmak zorunda kalıyor. Devletin zirvesi sakinleştirmek adına  bizi "Münferit havası" ile mi oynatıyor?

Şırnakta şehit olan aziz şehitlerimiz "Münferit yoluna" değil, korkarım bu umarsızlık yolunda şehit gittiler.

“Münferit” için İTÜ sözlük’te şöyle bir not yazılmış:  insanlar ölür, bebeklere tecavüz edilir, memurlar rüşvet yer, mahkumlar şişlenir, eylemciler dayaktan öldürülür, gazeteciler göz altında kaybedilir, sanatçılar yakılır, işkencede haysiyetler iki paralık olur, olur da olur biter de biter.. mağdurlar muhatap bulamaz, vakur ses tonları çığlıkları bastırır, devlet babanın omzumuzda olması gereken ellerini ağzımızda hisseder ve susarız. sırf o haylaz, ele avuca sığmayan münferitin hatrına”

Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

ßi$ey sOrmayIn! --> ßiLmiOrum!
Ciddi oLmayIn --> ßen güLüyorum...
GideLim Diyin! --> GeLiyorum!..
DaLga geÇeLim. --> ßayıLıyorum !..
Derdinmi var -->DinLiyorum ..
çOk mu zOr --> Ugra$MIyoruM
[/b]
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv
|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap
vBulletin Theme Design by TurkloRD
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.036 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu