yunan mitolojisi
+ Chatlaq.Net Efsane Forum » Tutqu Kalp Hack » Yazı, Şiir ve Mesajlar » Ask Hikayeleri
 yunan mitolojisi

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: yunan mitolojisi  (Okunma Sayısı 105 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : Nisan 09, 2007, 10:11:47 ÖS »
Fantasy
By Fantasy
TuTQu Bağımlısı

Başarı: 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

yunan mitolojisi

Hero ile Leandros'un aşkı ...

Bu aşk öyküsü çanakkale boğazında geçen hüzünlü bir masal. Boğazın iki yakasında iki şehir varmış karşılıklı kurulmuş bunlar.Sestos şehrindeki bir kulede Hero adında güzel bir kız yaşarmış süt ninesiyle birlikte. Bir aprodite rahibesiymiş genc kız. Hero doğumundan beri bu kulede yaşıyormuş ve hiç çıkmamış dışarı söylendiğine göre dışarı cıkarsa ölecekmiş hayatının baharında. ama dışarı cıkmayı da çok istiyormuş .hep penceresinde oturur ve denizi seyredermiş. Her sene yapılan aprodite şenlikleri zamanı gelmiş, kız da katılmak istemiş bu şenliklere ve süt ninesini ben aprodite adanmış bir bakire dğil miyim bende katılmalıyım diyerek ikna etmiş. birlikte katılmışlar şenliklere dönüşte ise genç ve güzel bir delikanlı takılmış kızın gözüne ve kız ayıramıyormuş gözlerini bu gencten, genc delikanlıda aynı duygular içinde ayıramamış gözlerini güzel kızdan. İkiside birbirinin tanrı olduğunu düşünmüş yoksa bu kadar güzel olamıyacaklarını düşünmüşler ve böyle bakışarak birbirlerine yaklaşmışlar birden elleri birleşivermiş. Çok gecmeden söylemişler birbirlerine boğazın iki yakasında birer ölümlü olduklarını. Birbirlerine aşkı ilan ettikten sonra nasıl buluşacaklarını düşünmüşler kız ben kuleden cıkamam demiş Leondros ise ben çok iyi yüzerim her akşam el ayak çekilip ninen uyuyunca feneri yakarsın ben de yüzüp gelirim demiş. böylece her gece buluşmaya başlamışlar ,günler aylar geçmiş ve kış gelmiş. Leandros gene bir akşam başlamış yüzmeye tam kıyıya yaklaşacağı sırada bir fırtına kopmuş delikanlı her kıyıya yaklaşmasında dalgalar onu geri atıyormuş. ışığa doğru yüzmeye çalışan elikanlı rüzgarın ışığı söndürmesiyle nereye yüzeceğini bilememiş ve saatlerce yüzdükten sonra kendini bırakıvermiş dalgalara. Dalgalar onun cansız bedenini kızın yaşadığı kulenin kıyısına atıvermişler.Hala dalgaların arasından sevgilisinin gelmesini bekleyen Hero sabah olunca görmüş delikanlının cansız bedenini ve ona son bi defa daha baktıktan sonra tapınağa giderken giydiği en güzel kıyafetlerini tekrar giyerek bırakmış kulenin tepesinden kendisini dalgalara. Derlerki Nereus kızları bu iki ceseti alarak götürmüşler denizler ecesi Amphitrite nin sarayına , oda onlara can vererek evlendirmiş ikisini ve hala mutlu yaşamaktadırlar....
Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

Sultan Alparslan 27 bin askeriyle bizans
topraklarında ilerlerken, keşfe gönderdiği askerlerden biri huzuruna gelip
telaşla:
- 300 bin kişilik düşman ordusu bize doğru yaklaşıyor, der.
Alparslan hiç önemsemeyerek şöyle der:
-Bizde onlara yaklaşıyoruz

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
1 Ermeni ölünce ermeni olan,
3 hristiyan ölünce hristiyan olan aydın olduğunu sanan hainler, şerefsizler,
30.000 şehit verdik neden TÜRK olamadınız?
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv
|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap
vBulletin Theme Design by TurkloRD
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.028 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu