BENİ BAĞIŞLA ARTIK SENİ SEVMİYORUM
+ Chatlaq.Net Efsane Forum » Tutqu Kalp Hack » Yazı, Şiir ve Mesajlar » Ask Hikayeleri

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: BENİ BAĞIŞLA ARTIK SENİ SEVMİYORUM  (Okunma Sayısı 147 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : Ekim 28, 2007, 09:53:47 ÖS »
TiYLia
First Lady
TuTQu Süper Üye
*

Başarı: 1267
Çevrimdışı Çevrimdışı

"Hiçbir şey değişmiiyor, ne kadar çabalasakta. Birbirimizden beklentilerimizi karşılamadıkça, mutsuz oluyoruz. Bu mutsuzluk, bizi dayanılmaz kavgaların içine sürüklüyor. Sen benden uzaklaşıyorsun, ben de senden. Yatakta o kadar soğuksun ki, içim buz kesiyor. Eski ateşten eser yok. Beni bağlayamıyorsun artık kendine, aramızda uçurumlar oluşuyor. Aşk için, bu kadar çabalamamalı. Beni bağışla, artık seni sevmiyorum."

Yine her zamanki kavgalardan biri ve iki asi yüreğin, delice mücadelesi.

Tanıştıktan sonra, birbirinden ayrılmayan iki edebiyatçı: Musset ve Sand. Dedikodulardan çekindikleri için evlerinde buluşup, sabahlara kadar eserleri üzerinde çalışırlardır. Zengin, serseri ve kaygısız Musset, kendi hayatıyla tamamen zıt, bohem bir hayat süren Sand' i tanıdıkça hissettiği aşkla birlikte deĩŭiŻ küstahlığından, kibrinden, insanlara yansıtmaktan çekinmediği hor görme hevesinden vazgeçerek bambaşka bir adam haline gelmişti. Sand' den kendisine aşık olmamasını rica eden Musset' in, bu ricası da aralarındaki ilişkiyi engeleyememiş; kuralları baştan belirlemeye kalkışan Musset, kendi kurallarına yenilmiş Sand' e çılgınca bir tutkuyla bağlanmıştı.

Bu öyle karşı konulmaz bir aşktı ki: Sevgilisine dayanamayan Sand, gecenin bir vakti Onu görmek için, Paris' in bir ucundan diğerine gitmeyi ve bir öpücük alıp dönmeyi göze alır. İlişkisi için ailesinin onayı alamayan Musset evini terk ederek, sevgilisiyle beraber olduğu kusursuz zamanlarda birlikte ölmeyi teklif eder ve her duygu olanca yoğunluğunu ve yakıcılığıyla yaşanır.

Uzun ve yıpratıcı bir yolculuğun, zor koşullarında acımasızca sınanan iki aşık; birbirini daha iyi tanıyacak, ıstırap verici çelişkilerden yakalarını kurtaramayacaklardır. Bu öyle bir çelişki olacak ki; birbirlerini en sevdikleri anda bile, birbirlerinden nefret edeceklerdir.

Birlikte çıktıkları bir yolculuk, içten içe aşkın Paris' te bırakıldığını gösteriyordu. Yeniden ayakları yere basmayan, havai bir adam olan Musset; soğuk algınlığı sebebi ile hasta yatmakta olan Sand' i Venedik' te yalnız bırakarak, geceleri tek başına sokaklara çıkmış fahiť kokuları ile yıkanmış olarak sabaha karşı bitkin bir halde geri dönmüştür.

Sık sık kavga ediyorlardı. Soylu tavırlarına ve zarafetine aşık olduğu güçlü ve enerjik kadının, eteklerini dizlerine sıyırmış halde, ayaklarını sıcak su dolu kovada ısıtmaya çalışan hasta ve cansız bir kadın olduğunu görmesi, Musset' i çileden çıkarıyordu. Onun bu estetik yoksunu görüntüsüne dayanamadığı için yan odayı kiralamış sabaha kadar görmediği kadını, gecenin sonundaki derin gündüz uykuları sıralarında hepten kaybetmişti. Onu kaybettiğini hissettikçe, sinir krizleri geçirmiş ve dengesizliği daha çekilmez bir hal almıştı.

Bindikleri gondolda Sand'a aşk sözcükleri fısıldayan Musset, hemen ardından gittikleri restoranda koluna girmek isteyen Sand'a evli olmadıklarını ve bir erkeğin koluna girmek istiyorsa kocasının yanına dönmesini söyleyerek kadını orada bırakıp gidebiliyordu. Aşk, Musset' in alışık olduğu özgürlüğünü silip süpürüyordu. Bunu fark eden Musset kaçıyor, Sand kovalıyor. Ertesinde, Musset'in "Beni bırakma" yalvarışları ve dengesiz haykırışları ortalığı kaplıyordu.

Bu durum Sand' in ayrılma kararı almasına neden olur. Fakat bir türlü ayrılamazlar. Aynı kısır döngü yeniden başlar. İstekler, beklentiler, çırpınışlar, bağırışlar, kavgalar. Kendini fahişelerin kollarına atan bir adam ve çaresizlikten çıldıran bir kadın. Sand, yeniden eşyalarını toparlamaya başlar. Musset, körkütük sarhoş bir şekilde kendini kanalın soğuk sularına bırakır ve haftalarca hastanede yatar. Musset'in başucunda günler geçerken, aralarındaki bitmez tükenmez mücadele de devam eder.

Aldatılma sanrısı içine düşen Musset, bu durumdan kurtulamaz ve Sand' i boĭaya çalışır. Bu olaydan sonra ayrılırlar fakat mektuplaşmaya devam ederler. Bu mektuplaşmalar, başa döneyi sağlayacak bir oyundur aslında. Musset bir türlü aklından çıkaramaz ve Ondan başkasını düşünemez. Sand, Musset' in hediye ettiği kuşun ölümüyle, sinir krizleri geçirir.

Bu öyle bir ilişkiydi ki, belli bir yazgının dışına çıkmak mümkün değildi. O yazgıyı sevgililerin gücü bile değiştiremiyordu bir türlü. Musset ve Sand' in ilişkisi; kavgalar, çekilen büyük acılar, dramatik sahneleriyle kararmıştı. Ayrılık zamanlarında, ışıltısına kavuşan hastalıklı bir ilişkiydi. Musset çekip gidiyor. Sand' i terk ediyor, sonra geri geliyor, birbirlerinden özür dileyerek her şeyi düzelteceklerine dair söz veriyorlar ama, kavgaları hiç azalmadan tekrarlanıp duruyordu. Korkunç bir kısır döngü. Hastalıklı bir iç çekişi Bitmesi gereken bir ilişki

Nitekim bitti. Sand aldatmıştı Musset' i. Ama Musset aldatıldığı için değil, kandırıldığı için affetmedi Sand'i. On yılı aşkın bir süre sonra, Sand' in yazdığı bir oyunun sahnelenmesi sırasında birbirlerini gördüler. Oldukça çökmüş olan Musset, heyecanlanarak bayıldı. Bundan sonra bir daha görüşmediler. Musset, henüz kırk yedi yaşındayken öldü. Sand, ağlamayacak kadar acı doluydu. Yoğun duygular yaşayarak geçirdiği bir dönemin kapanışı, ruhunu derinden acıtmıştı. Keder dolu gözlerinde, yaşadığı aşkın etkileyici izleri ve aşkın büyüsünü yaşamış olmanın verdiği hüzün vardı.

Ayda

Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

Bırak... Sorma...
Hanesi boş kalsın ismine yüklediğim anlamın
Aşk de... Nefret de... Ne dersen de...
Ben bile bilmezken bendeki vazgeçilmezliğin sebebini
Bırak sözcüklerin kafası karışmasın...
Bir kelimeye...
Bir dizeye...
Bir şiire sığamıyacak kadar ağrılı harflerim...
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv
|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap
vBulletin Theme Design by TurkloRD
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.027 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu