7 YILDA BIR EVLILIK
+ Chatlaq.Net Efsane Forum » TuTQu Forum Eğitim Öğretim » Makaleler » Güncel
 7 YILDA BIR EVLILIK

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: 7 YILDA BIR EVLILIK  (Okunma Sayısı 158 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : Ekim 11, 2007, 11:46:21 ÖS »
carpediem
TuTQu PReNSeS
TuTQu Bitanesi
*

Başarı: 51
Çevrimdışı Çevrimdışı

sevmeyi bilmediğim doğru...

7 YILDA BIR EVLILIK

*Almanya’da 7 yılda eş değiştirme onaylanır ve AB’ye yayılırda AB’yi kesin unuturuz.

*Evlilik mutluluğa pahalı bir yatırımdır. Fizibilitesi iyi yapılıp tek ve net bir adım atılır. Yanlışlık varsa 7 yıl sürdürmek de bitirmek de yıkım olabilir.

Hayatınızı paylaşacağınız eşi güçlükle bulmuşsanız ve size bu olay epeyce pahalıya patlamışsa, üstelik 7 yılda epey bir alışkanlık ile çocuklar peydahlanmışsa bunları bir kalemde silmek hiç de kolay değildir.Soğolsunlar bizim aileler evlilik çifte pahalıya patlasın diye ellerinden geleni yaparlar.

Bizdeki tuzu kuru çapkınlar  zaten Avrupanın ilerisinde kısa süreli değişimlerini yasa gerekmeden sürdürüyorlar. Sezen Aksu’nun 6 kocası ile Gönül Yazar’ın, Bülent Ersoy, Seda Sayan, İbrahim Tatlıses, M.Ali Erbil’in evlilik CV’leri zaten  zaten epey kabarık. Almanya onları taklite niyetli olmalı.

Türkiye'de "gözü oynaşta" paralı yoz grupların "eş değiştirme partileri" ve bu yöndeki siteleri zaten giderek artıyor. Batılı ülkelerin "Swinger" partilerinin benzerleriymiş. Kim kime uyuyor o da belli değil.

Günümüzde ileri kapitalizmi yaşayan ülkelerin, “paranın satın alabildiği her şeyin özgürce yapılabildiği” üst düzey standarlardaki sınıflarda resmen cinsel hoyratlığın alası yaşanıyor. Sanatçı kesimde değil 7 yıllık, neredeyse gecelik ya da birkaç aylık evlilikler, hatta evlilik dışı ilişkiler gırla gidiyor.

Almanya’dan gelen haberde  Başbakan adayı Gabriele Pauli, evliliklerin 7 yıl sonra otomatikman sona ermesini istemiş. Gerekçesi ise Almanya’da evliliklerin krizli geçmekte olduğu imiş. Siyasetçilerin bu tür vaadleri boşuna değildir, halkın beklentilerini yansıtan araştırmalara dayanır. Demek böyle bir yeniliğin büyük destek getireceğini ummaktadır. 7 yılı nasıl bulmuş acaba? Zira ünlülerimize 7 ay bile fazla gelebiliyor.

“O iş Almanya’da olabilir, bize ters” diyenlere Almanya’ın  üyeliğini rüyalarımızda gördüğümüz AB’nin, en acar ülkesi olduğunu hatırlatırım. İzlerindeyiz ve oradaki gelişmeleri adapteye meraklıyız.

Haber Sadık Şendil’in “7 kocalı Hürmüz” müzikalini anımsattı bana. 7 meslekten 7 farklı koca için oyunun esas kadını “Yetmez, ver Allah’m ver” demekteydi. Yalnız orada erkekler aynı anda, aynı zamanda idare ediliyordu. Alaman önerisinde ise trafik sorununa çözüm bulunmuş. “Biri gider-biri gelir” olmuş. Tabii arada boşta kalmamak için geleceği önceden ayarlamak da hesaba katılmalı. Alman Gabrielle,7 rakamını bizim müzikalden mi esinlenmiş acaba? Niçin 6 değil mesela.

Bu habere ülkemizde “otomatik boş düşme” dolayısıyla mahkemeden de yırtacak olan bir çok bayımız “iyi haber” gözüyle bakacaktır. Gelinlik, damatlık, nikah  şekeri, düğün salonu kiralayanlar, eşya satıcıları ile gelin arabalarının önünü kesen sokak çocukları olumlu karşılayacaklardır.

Ancak, dikkatinizi çekerim bunca masrafı defalarca karşılayacak kişi pek orta ve alt sınıftan olamaz. Bu epey “babayiğit” bir kişidir. 20 yaşında ilk evliğini yapan biri faal yaşamı boyunca 6 evlilik yapabileceğinden (7x 6= 42= 62 yaş), bizdeki evlilik törenlerinin de bir daha evlenmeye tövbe ettirecek gösteriş ve masraf içerdiğinden AB üyelin yolunda yeni bir uyumsuzluğumuz daha açığa çıkmış olacaktır.

Bu arada her 7 yılda ortalama 2’şer çocuktan 6 farklı anadan veya babadan 12 çocuk ortaya çıkacaktır. Çünkü çeşni iştahı ve de verimi artırır. Evlenmemiş eş güçlüğü doğacağından açıktaki dullar değişim yoluyla eşleşecek ve toplumsal kaynaşım fena halde oluşacak. Çocuklar bir öz ile 5 ayrı ana babaya kavuşabilecektir.

Tabii AB uyum sürecinde en başta örnek olarak Sayın Gül ile Erdoğan eşlerinden boş düşecektir First leydilik böyle kolay kaybedilmez. AB aleyhtarlığımız artacaktır.

Şaka bir yana da, bu ülkede halen 18 milyon bekar insan olduğu ve gerek maddi şartlar, gerekse uygun eşle denk düşememe dolayısıyla bu durumda kaldıkları belirtilmektedir. Evliler iyi kötü bu zorlukları aşıp yuva kurmuşlar, otursunlar artık oturdukları yerde. İkinci, üçüncüye kadar millet bir tane bulup dünya evine girememiş.

Hayal gücümüzü çalıştırıp epey varyete yaptık. Gerçek şu ki, bu tür öneriler gelişmiş toplumun arayışları konusunda epey düşündürücü. Bizim yapımıza, bünyemize katiyetle uymaz. “Deligerikalmışı” bozar. Ama AB’ye girmek isteyen ve özenen bir toplum olarak gelişmeleri de yakından izlemeliyiz. Çünkü uygarlıkta önde olan onlardır.

Demek modernleşince bizde de öyle talepler olacak. Ama bugünkü bütçelerimizle tek evliliği halledemiyor toplum.O baya ileri bir düzey olsa gerek. Zenginleşirsek bir bakarız.Kusura bakmasınlar, bu konuda bu cüzdanla AB'ye uyamayız. Bizde bir boşanma şirket iflasından beter sonuç verir.

Bu toplumu ayakta tutan zaten evlilikler ile aile bağlarıdır.

Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

ßi$ey sOrmayIn! --> ßiLmiOrum!
Ciddi oLmayIn --> ßen güLüyorum...
GideLim Diyin! --> GeLiyorum!..
DaLga geÇeLim. --> ßayıLıyorum !..
Derdinmi var -->DinLiyorum ..
çOk mu zOr --> Ugra$MIyoruM
[/b]
« Yanıtla #1 : Ekim 12, 2007, 03:58:21 ÖÖ »
TiYLia
First Lady
TuTQu Süper Üye
*

Başarı: 1267
Çevrimdışı Çevrimdışı

7 YILDA BIR EVLILIK

Sen geç sıradaki ne bu yaff 
Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

Bırak... Sorma...
Hanesi boş kalsın ismine yüklediğim anlamın
Aşk de... Nefret de... Ne dersen de...
Ben bile bilmezken bendeki vazgeçilmezliğin sebebini
Bırak sözcüklerin kafası karışmasın...
Bir kelimeye...
Bir dizeye...
Bir şiire sığamıyacak kadar ağrılı harflerim...
« Yanıtla #2 : Ekim 13, 2007, 02:12:47 ÖS »
carpediem
TuTQu PReNSeS
TuTQu Bitanesi
*

Başarı: 51
Çevrimdışı Çevrimdışı

sevmeyi bilmediğim doğru...

7 YILDA BIR EVLILIK

ne gusel ıste yaw cano 7 sene bı yenıden dosmus gıbı olur ınsan 
Bu Sayfayı Paylaş

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

ßi$ey sOrmayIn! --> ßiLmiOrum!
Ciddi oLmayIn --> ßen güLüyorum...
GideLim Diyin! --> GeLiyorum!..
DaLga geÇeLim. --> ßayıLıyorum !..
Derdinmi var -->DinLiyorum ..
çOk mu zOr --> Ugra$MIyoruM
[/b]
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv
|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap
vBulletin Theme Design by TurkloRD
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.048 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu